Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Α΄ τάξη: Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο

Την Πέμπτη, 30 Μαΐου, οι μαθητές της Α΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο «Ζέλιος Γη», στο εργοστάσιο «Θερμοζέλ» και στον «Ελαιώνα».
Εκεί, ο κύριος Βασίλης τους υποδέχτηκε και τους παρουσίασε όλη την ομορφιά της φύσης σε μια τοποθεσία δίπλα από τον ποταμό Εύηνο. Η περιήγησή τους περιελάμβανε θεματικούς κήπους με 3.500 είδη λουλουδιών, βότανα και καρποφόρα δέντρα. Ιδιαίτερης ομορφιάς ήταν η θέα του «Γυάλινου Πύργου», ένας πύργος 9 μέτρων και αποτελούμενος από 17.000 γυάλινα μπουκάλια, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον.
Εν συνεχεία, μεταφέρθηκαν στο εργοστάσιο «Θερμοζέλ», στο οποίο δόθηκε έμφαση στην επεξεργασία του μετάλλου για την κατασκευή τζακιών κι όχι μόνο. Τέλος, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παραγόμενα προϊόντα στον «Ελαιώνα», ένα συγκρότημα κατασκευασμένο από πέτρες του βουνού και τούβλα από παλιές οικείες, αποδεικνύοντας πως παράδοση και περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.
Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Ζέλιου για την όμορφη φιλοξενία! Απώτερος στόχος της οικογένειας, είναι η προστασία της φυσικής κληρονομιάς και η επαφή μικρών και μεγάλων με το περιβάλλον.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου