Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Τραγουδώντας για τη Ζωή και τον Άνθρωπο: “We are the World…”

«Τραγουδήστε Ανθοί μου! Τραγουδήστε εσείς το τραγούδι της ζωής! Τραγουδήστε εσείς τα παιδιά τη χαρά της ζωής! Τραγουδήστε για να θυμηθούν οι άνθρωποι ότι αυτοί είναι ο Κόσμος».
Αυτό ζήτησε από τους μαθητές μας η Μητέρα Γη να πράξουν. Κι αυτοί ανταποκρίθηκαν. Τραγούδησαν τη χαρά τη ζωής! Χόρεψαν παρέα με τα φυσικά στοιχειά! Έγιναν κλαδιά που άνθισαν. Πέταξαν μαζί με τα πουλιά! Μετατράπηκαν οι ίδιοι σε ήχους της φύσης! Συναπαντήθηκαν με τα παιδιά όλου του Κόσμου! Αφηγήθηκαν τον αγώνα του Ανθρώπου για εσωτερική ελευθερία! Στάθηκαν «ολόρθοι» και μέτρησαν τ’ άστρα! Ένα, ένα.. και δεν έκαναν λάθος! Έστρεψαν θαρραλέα και αισιόδοξα το βλέμμα προς τον ορίζοντα και …τα βρήκαν σωστά!
Η φετινή Τελετή Λήξης των Εκπαιδευτηρίων Πάνου στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών ήταν ένας ύμνος στη Ζωή, στη φυσική ανάγκη του ανθρώπου να αναζητά παντού και ακατάβλητα το Ωραίο, να υπάρχει και να συνυπάρχει!
Η φωνή των παιδιών μας έγινε η φωνή των παιδιών όλου του Πλανήτη, μια φωνή που βροντερά λαλεί για έναν κόσμο ομορφότερο και δικαιότερο.

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου