Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Η βιβλιοθήκη

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


1. Η πρόσβαση στη συλλογή της βιβλιοθήκης γίνεται τις ημέρες και ώρες που αυτή είναι ανοικτή. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν το υλικό που τους ενδιαφέρει στα ράφια της βιβλιοθήκης, μόνο εάν είναι παρών ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός.
2. Κάθε μαθητής του σχολείου μας είναι μέλος της βιβλιοθήκης και μπορεί να δανείζεται βιβλία. Απώλεια της ιδιότητας του μέλους γίνεται μόνον εάν έχει επιστραφεί από το μέλος βιβλίο με κάποια φθορά.
3. Όλα τα βιβλία της βιβλιοθήκης δανείζονται, εκτός από αυτά που είναι ειδικού ενδιαφέροντος. Οι εγκυκλοπαίδειες για παράδειγμα δεν δανείζονται, αλλά διατίθενται στο χώρο της βιβλιοθήκης για μελέτη ή συγγραφή εργασιών. Ακόμη, τα cd  και οι δίσκοι οπτικοακουστικού περιεχομένου δανείζονται μόνο στους εκπαιδευτικούς.
4. Ο δανεισμός γίνεται με σειρά προτεραιότητας και ο καθένας δανείζεται μόνο για τον εαυτό του. Κάθε μέλος μπορεί να δανειστεί ταυτόχρονα μέχρι ένα (1) βιβλίο για μια (1) το πολύ εβδομάδα.
5. Τα μέλη έχουν το δικαίωμα ανανέωσης του δανειζόμένου υλικού, μία φορά για επτά ημέρες, με την προϋπόθεση ότι αυτό δεν έχει ζητηθεί από άλλο χρήστη. Για την ανανέωση ο χρήστης θα πρέπει να ενημερώνει τoν υπεύθυνo της βιβλιοθήκης.
6. Το υλικό πρέπει να παραδίδεται αυτοπροσώπως στον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης.
7. Οι χρήστες είναι υπεύθυνοι για τα βιβλία που χρησιμοποιούν. Υπογραμμίσεις ή σημειώσεις στα βιβλία δεν επιτρέπονται. Το δανεισμένο υλικό δεν μεταφέρεται σε άλλο μέλος, ο καθένας δανείζεται για τον εαυτό του. Το μέλος που χάνει ή καταστρέφει ένα βιβλίο, υποχρεούται να το αντικαταστήσει αγοράζοντάς το από το εμπόριο ή να το αναπληρώσει με ένα δικό του αντίστοιχης αξίας ή να καταβάλει το αντίτιμο της αξίας του.
8. Τα μέλη στη λήξη της σχολικής χρονιάς πρέπει οπωσδήποτε να έχουν επιστρέψει στη βιβλιοθήκη (ή σε περίπτωση απώλειας να έχουν αντικαταστήσει) το υλικό που δανείσθηκαν.
9. Τα μέλη οφείλουν να σέβονται τους παραπάνω όρους, διαφορετικά χάνουν την ιδιότητά τους.

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου