Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Κανόνες Σχολικής Ζωής

01-kanones-sxolikis-zwisΚάθε κοινότητα ανθρώπων έχει ανάγκη από ένα "Σύνταγμα": μία  Συμφωνία από την οποία να προκύπτουν οι βασικές υποχρεώσεις και τα σημαντικά δικαιώματα των μελών της.
Οι κανόνες υπάρχουν για να επικρατεί Δικαιοσύνη μεταξύ των μελών μιας Κοινότητας. Η τήρηση των κανόνων δεν είναι δέσμευση της ελευθερίας αλλά κίνητρο για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας. Οι παρακάτω κανόνες είναι ουσιαστικά ασκήσεις αυτοπειθαρχίας. Η αυτοπειθαρχία είναι «δρόμος» προς τη φυσική ψυχική ανάπτυξη και την απόκτηση της πραγματικής ελευθερίας.
Η υπακοή και η πειθαρχία δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια μορφή ψυχικής επιδεξιότητας που μπορεί να μας οδηγήσει στη ψυχική ισορροπία. Μέσω της άσκησης μας στη τήρηση των υποχρεώσεων μας γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας, βελτιώνουμε το χαρακτήρα μας, ανακαλύπτουμε τα πραγματικά δικαιώματά μας, συνυπάρχουμε δημιουργικά  με τον συνάνθρωπο, απαλλασσόμαστε από ελαττώματα, αναπτυσσόμαστε ψυχικά και πνευματικά.
Οι κανόνες δεν επιβάλλονται αλλά γίνονται από κοινού αποδεκτοί αφού αναγνωρίσουμε τη σημασία τους και συμφωνήσουμε ότι είναι σημαντικοί προκειμένου να διαμορφώσουμε στο Σχολείο μας κλίμα δημοκρατίας, γόνιμης επικοινωνίας, αυτοσεβασμού και σεβασμού της διαφορετικότητας.02-kanones-sxolikis-zwis

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου