Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Θεολογικού Συνεδρίου το οποίο διοργάνωσε το Γυμνάσιο των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» στη Ναύπακτο.
Το Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων, διεξήχθη μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του Ι.Ε.Π. και ετέθη υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.
Την επιστημονική οργάνωση του Συνεδρίου επιμελήθηκε ο Θεολόγος του Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Αρχιμ. π.Πολύκαρπος Θεοφάνης σε συνεργασία με Καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.
Ο χώρος των Εκπαιδευτηρίων για άλλη μία φορά γέμισε από τις γεμάτες ζωντάνια και κέφι παρουσίες μαθητών-συνέδρων απ’ όλη την Ελλάδα, συνοδευόμενοι από Καθηγητές τους. Συμμετείχαν, είτε με τη φυσική τους παρουσία, είτε με την προετοιμασία εργασιών-εισηγήσεων, περισσότεροι από 300 μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων.
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Αρχιμ. π. Πολύκαρπος Θεοφάνης. Ο γενικός τίτλος του Συνεδρίου ήταν «Η Θεολογία γύρω μας» και ο ειδικός τίτλος φέτος αφορούσε στη σχέση μας με τον συνάνθρωπο.Οι εισηγήσεις των συνέδρων ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες και περιστράφηκαν γύρω από σημαντικά θέματα, όπως τη θεολογική διάστασητης σχέσης μας με τον Θεό και με τον εαυτό μας, τις διαπροσωπικές σχέσειςκαι ευρύτερακοινωνικά ζητήματα και προβλήματα της σύγχρονης καθημερινότητας.
Όλοι οι συμμετέχοντες εξήραν τη σημαντικότητα του Συνεδρίου και τη συμβολή του στη διαμόρφωση υγιών προσωπικοτήτων και επαίνεσαν τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» για το πολυσχιδές και πολύπλευρο έργο τους στο χώρο της εκπαίδευσης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, από την Αμερική, όπου βρίσκεται αυτές τις ημέρες, απηύθυνε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα χαιρετισμού. Επίσης χαιρέτησαν ένθερμα το Συνέδριο ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Πρωτ. π. Θωμάς Βαμβίνης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Τάκης Λουκόπουλος, ο Διευθυντής του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων κ. Χρήστος Γουρδούπης, και ο κ. Δημήτρης Σιούτης, Σύμβουλος Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, εκπροσωπώντας τον κ. Γεώργιο Κοτρώνη, Πρόεδρο των Εκπαιδευτηρίων.
Πρέπει να αναφερθεί ότι για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου σημαντική ήταν η συνεισφορά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, η αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου των Εκπαιδευτηρίων κ. Γεωργίου Κοτρώνη, της κ. Νεκταρίας Καζανά-Κοτρώνη, του Καθηγουμένου της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ, του εικονογράφου και δημιουργού του λογότυπου κ. Δημήτρη Κάσδαγλη, των Εκπαιδευτικών Γυμνασίου και Λυκείου, όπως και των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων.
Ο π. Πολύκαρπος Θεοφάνης, αφού εξέφρασε τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για την επιτυχία του Συνεδρίου, δεν έκανε τη λήξη του Συνεδρίου, αντίθετα, εφόσον όλα τα ωραία τα ουσιαστικά και σημαντικά δεν πρέπει να λήγουν, κήρυξε την έναρξη τους 4ου Πανελληνίου Μαθητικού Θεολογικού Συνεδρίου και ανανέωσε τη συνάντηση όλων για το 2020.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου