Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2019 - ΔΕΥΤΕΡΑ 13-5-2019

Η θεματική εβδομάδα ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019, στο Γυμνάσιο των «Εκπαιδευτηρίων ΠΑΝΟΥ», με τον πρώτο θεματικό άξονα «Διατροφή και Ποιότητα Ζωής».
Αρχικά οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να υπολογίσουν το οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής τους μέσα από το αντίστοιχο βιωματικό πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου.Σκοπός του προγράμματος ήταν να εισάγει τους μαθητές σε μια συλλογική δράση προβληματισμού, διαβούλευσης και εύρεσης λύσεων σχετικά με το καίριο περιβαλλοντικό ζήτημα των διαρκώς εξαντλούμενων φυσικών πόρων του πλανήτη Γη.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από το Αγγλικό, Γαλλικό και Γερμανικό Τμήμα δράσεις ενημέρωσης των μαθητών για τη διατροφή στις αντίστοιχες χώρες του εξωτερικού.
Από το αγγλικό τμήμα προβλήθηκε ένα βίντεο με συμβουλές υγιεινής διατροφής και ακολούθησε συζήτηση στην αγγλική γλώσσα.
Από το γερμανικό τμήμα παρουσιάστηκε ένα powerpoint με θέμα την ιστορία της γερμανικής κουζίνας και τα 10 πιο χαρακτηριστικά πιάτα αυτής.
Τέλος, από το γαλλικό τμήμα, μέσω της προβολής βίντεο, οι μαθητές αναρωτήθηκαν, γιατί οι Γάλλοι να είναι τόσο αδύνατοι τη στιγμή που η διατροφή τους βασίζεται σε βούτυρο, τυριά και σουφλέ σοκολάτας!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου