Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2019 - ΤΕΤΑΡΤΗ 15-5-2019

Την τρίτη ημέρα της θεματικής εβδομάδας πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου ενημέρωση σχετικά με το θέμα «Έμφυλες Ταυτότητες» και ειδικότερα με τη θεματική ενότητα «ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιώματα γυναικών, βιολογικό και κοινωνικό φύλο».
Τα ευαίσθητα αυτά κοινωνικά θέματα παρουσίασαν στους μαθητές και στις μαθήτριες του Σχολείου μας, με ιδιαίτερη διακριτικότητα, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Πάτρας, κα. Χρυσούλα-Μαρία Φλωροπούλου (κοινωνική λειτουργός), κα. Ειρήνη Πεφάνη (ψυχολόγος) και κα. Νικολέτα Καζάνη (νομικός). Τα παιδιά αντιλήφθηκαν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ βιολογικού και κοινωνικού φύλου μέσα από παραδείγματα και συμπλήρωση φύλλων εργασίας, λειτούργησαν σε ομάδες αλληλεπίδρασης, προσεγγίζοντας θέματα με πραγματικά σενάρια και πληροφορήθηκαν για τις μορφές βίας κατά των γυναικών καθώς και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού.
Συμπληρωματικά, λειτούργησε και η προβολή ταινιών με κοινωνικό περιεχόμενο συναφές με την διαφορετικότητα, αγγίζοντας τον ψυχικό κόσμο των μαθητών μας. Ο στόχος από τις συγκεκριμένες δράσεις είναι ο προβληματισμός και η ευαισθητοποίηση για θέματα κοινωνικής πραγματικότητας.

« Επιστροφή

 

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου