Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2019 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-5-2019

Η θεματική εβδομάδα ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, στο Γυμνάσιο των «Εκπαιδευτηρίων ΠΑΝΟΥ», με θέμα «Δημοκρατική Συνύπαρξη & Ανθρώπινα Δικαιώματα».
Οι μαθητές παρακολούθησαν οπτικό υλικό και συμμετείχαν σε συζητήσεις για τις έννοιες του εγώ και του εμείς, του προσώπου και της ομάδας, της αυτονομίας και της συνύπαρξης. Σχολίασαν και ανέλυσαν στάσεις και συμπεριφορές των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων μέσα στα ευρύτερα ή μικρότερα κοινωνικά σύνολα που δραστηριοποιούνται. Μίλησαν για την ανάγκη της φιλίας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού των αναγκών του άλλου. Αναφέρθηκαν, επίσης, στην καθοριστική σημασία της ύπαρξης κανόνων και της εφαρμογής τους από τα μέλη των κοινωνικών ομάδων ως βασική προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία κάθε κοινωνίας.
Οι δράσεις της ημέρας ενεργοποίησαν τα κοινωνικά αισθητήρια των νέων και τους ευαισθητοποίησαν στο θέμα της συνύπαρξης και της αποδοχής τόσο του άλλου, όσο και του εαυτού τους.
Η θεματική Εβδομάδα τελείωσε και θεωρούμε πως ήταν μια ευκαιρία για όλη τη μαθητική κοινότητα να σκεφτεί, να συνομιλήσει, να συμφωνήσει, να διαφωνήσει, να προτείνει, να θαυμάσει, να απορρίψει και γενικότερα να εκφραστεί πάνω σε θέματα που αφορούν τη ζωή, το σήμερα και το αύριο όλων μας.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου