Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Γραφείο Συμβουλευτικής

Στόχος του Γραφείου Συμβουλευτικής του Γυμνασίου είναι να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα που άπτονται των πτυχών της σχολικής ζωής ενός/μιας μαθητή/τριας. Στελεχώνεται από το συνεργάτη Ψυχολόγο του σχολείου μας και αποβλέπει προσφέροντας βοήθεια σε θέματα σχολικής επίδοσης, κοινωνικής ένταξης, κινητοποίησης και ενθάρρυνσης, κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς των μαθητών/τριών.symvouleftikes-ypiresies-01
Για την πραγματοποίηση των στόχων αυτών το Γραφείο Συμβουλευτικής συνεργάζεται με τους γονείς των μαθητών/τριών, τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου για μια συντονισμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τα παιδιά.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Βασική μέριμνα του σχολείου μας είναι η υπεύθυνη ενημέρωση των μαθητών/τριών μας για το σωστό Επαγγελματικό Προσανατολισμό τους. Για τον λόγο αυτό, πέρα από το σχετικό μάθημα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού που υλοποιείται στη Γ Τάξη, φροντίζουμε ώστε:symvouleftikes-ypiresies-02

 • Να προσφέρεται η δυνατότητα διεξαγωγής Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων για τον εντοπισμό προσωπικών κλίσεων και δεξιοτήτων,
 • Να οργανώνονται ενημερωτικές επισκέψεις σε ΑΕΙ και επαγγελματικούς χώρους, επιδιώκοντας την άμεση επικοινωνία και πληροφόρηση των μαθητών/τριών από επαγγελματίες διαφόρων κλάδων.
 • Να αναπτύσσονται ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο των Ομίλων και των Σχολικών Δραστηριοτήτων, που εξοικειώνουν τους/τις μαθητές/τριες με την Επιχειρηματικότητα, την Οικονομία, την Αγορά Εργασίας κ.ά.
 • Να οργανώνονται σε συνεργασία με τις δραστηριότητες του Θεσμού Κοινωνικής Ζωής «Ημέρες Επαγγελματικού Προσανατολισμού» κατά τις οποίες καλούνται στο σχολείο επαγγελματίες εγνωσμένης αξίας, προκειμένου να ενημερώσουν τους/τις μαθητές/τριες και να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους.

Σύμβουλος Καθηγητής

Για κάθε μαθητή/τρια του Γυμνασίου ορίζεται ένας Καθηγητής - Σύμβουλος, ο οποίος με ενισχυμένο το ψυχοπαιδαγωγικό του ρόλο αναλαμβάνει να παρακολουθεί την ακαδημαϊκή και παιδαγωγική πορεία του/της. Ο ρόλος του είναι καθοδηγητικός – συμβουλευτικός στη βάση του στόχου να προσφέρει στους μαθητές/τριες τις κατάλληλες εγγυήσεις για μια επιτυχημένη εκπαιδευτική πορεία.symvouleftikes-ypiresies-03
Λειτουργεί ως σύνδεσμος και συντονίζει την επικοινωνία μαθητών, καθηγητών και γονέων. Ειδικότερα για τους/τις μαθητές/τριες της Α Γυμνασίου συμβάλλει στην ομαλότερη μετάβαση τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.
Ειδικότερα, τα κυριότερα καθήκοντα του Καθηγητή - Συμβούλου είναι τα εξής:

 • Υποδέχεται το/τη μαθητή/τρια με την εγγραφή του/της ώστε να διαπιστωθούν οι ανάγκες και τα ιδιαίτερα γνωρίσματά του/της και να καθοριστούν οι εκπαιδευτικοί και προσωπικοί του/της στόχοι.
 • Διαμορφώνουν μαζί το ετήσιο «Εκπαιδευτικό Συμβόλαιο» και συνυπογράφουν μαζί τη προσπάθεια τους να προσεγγίσουν τους επιδιωκόμενους μαθησιακούς στόχους.
 • Πραγματοποιεί συναντήσεις με τους/τις μαθητές/τριες  ώστε να εντοπίσει όποια πιθανά προβλήματα και να τους/τις καθοδηγήσει σε θέματα μελέτης.
 • Προβληματίζεται με τους/τις μαθητές/τριες για δραστηριότητες που αφορούν στην ευρύτερη παιδεία και μόρφωσή τους.
 • Συνεργάζεται καθημερινά με τους καθηγητές του τμήματος, αναλύει στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων των μαθητών/τριών και παρακολουθεί την πορεία κάθε μαθητή/τριας.
 • Μεταφέρει την εικόνα του/της κάθε μαθητή/τριας χωριστά στις Παιδαγωγικές Συσκέψεις,  όπου και αποφασίζονται διορθωτικές ενέργειες.
 • Ενημερώνει με προσωπική επαφή τους γονείς και τους κηδεμόνες για την πρόοδο των μαθητών/τριών πέρα από τις  τακτικές ενημερώσεις που πραγματοποιούνται από το σύνολο των καθηγητών μας.
 • Ασκεί γενικότερα συμβουλευτική για θέματα ακαδημαϊκά, παιδαγωγικά και για προσωπικά προβλήματα των μαθητών/τριών του. Εντοπίζει μαθητές/τριες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κλίση σε καλλιτεχνικές, αθλητικές ή άλλες δραστηριότητες (που ενδεχομένως από κοινού τις έχουν ανακαλύψει) και ενημερώνει τους διδάσκοντες, τη Διεύθυνση και τους γονείς γι΄αυτές. Παροτρύνει και παρωθεί συνεχώς τους/τις μαθητές/τριες να καλλιεργήσουν τις κλίσεις και τις δεξιότητες τους, ενδυναμώνοντας τη δημιουργική τους κλίση.
Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου