Κλικ στη γνώση
Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας

Θεσμός Ομίλων

Επιλέξτε το σχολικό έτος που επιθυμείτε και ενεργοποιήστε το φίλτρο εμφάνισης ομίλων.

omiloi

Οι όμιλοι είναι ένας θεσμός που λειτουργεί τόσο στο πλαίσιο του Βασικού και του Διευρυμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος, όσο και εκτός σχολικού ωραρίου με ευθύνη των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου.
Η θεματική τους ποικίλει και μπορεί να αναφέρεται σε οτιδήποτε συμβάλλει στην ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων και κλίσεων των μαθητών/τριών που συμμετέχουν σε αυτούς. Οι μαθητές/τριες μας έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν τη δραστηριότητα που επιθυμούν. Κάποιοι Όμιλοι προγραμματίζουν και έκτακτες συναντήσεις εκτός σχολικού προγράμματος. Επίσης πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε χώρους που σχετίζονται με το αντικείμενο του Ομίλου.
Η πρωτοτυπία αυτού του προγράμματος, πέραν της δυνατότητας που έχουν οι μαθητές/τριες να επιλέξουν το θεματικό αντικείμενο του ομίλου που πραγματικά τους ενδιαφέρει, έγκειται στη συνύπαρξη στον ίδιο όμιλο μαθητών/τριών από διαφορετικές τάξεις, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μικρός. Μέριμνα του σχολείου είναι η καλλιέργεια του κοινοτικού πνεύματος το οποίο μπορεί να συγκροτηθεί μέσα από την συν - λειτουργία μικρότερων ομάδων και τις παρεπόμενες δημιουργικές ζυμώσεις και αλληλεπιδράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ τους.
Οι Βασικοί Όμιλοι οι οποίοι υλοποιούνται σε σταθερή βάση κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και η λειτουργία των οποίων συναρτάται με στρατηγικές επιλογές του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Σχολείου είναι:

Πέραν αυτών των Ομίλων στη διάρκεια κάθε σχολικού έτους λειτουργούν Περιοδικοί Όμιλοι που συναρτώνται με τις επιλογές και τις προτάσεις των Ακαδημαϊκών Τμημάτων προς τη Διεύθυνση του Σχολείου.
Κάθε Όμιλος έχει διάρκεια 4 μηνών (Οκτώβριος - Ιανουάριος). Στη δεύτερη περίοδο (Φεβρουάριος - Μάιος) υλοποιείται ανασχεδιασμός του προγράμματος ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους/στις μαθητές/τριες μας να επιλέξουν διαφορετικά αντικείμενα εφόσον το επιθυμούν.

Περιοδικοί όμιλοι τρέχοντος σχολικού έτους

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου