Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας

Μουσικές Διαδρομές

Οι Μουσικές Διαδρομές πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο γεμάτο από υπέροχους ήχους κόσμο της Μουσικής. Δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν κλασικούς, αλλά και σύγχρονους συνθέτες (έλληνες και ξένους), αλλά και να έρθουν σε επαφή με τα μουσικά όργανα και την ορχήστρα.

Οι πληροφορίες σχετικά με τους συνθέτες ή τα όργανα, που παρέχονται και διαφοροποιούνται κάθε εβδομάδα, συνοδεύονται στα διαλλείματα και από τις αντίστοιχες συνθέσεις.(ΜΟΤΣΑΡΤ-Μουσική του Μότσαρτ, ΚΙΘΑΡΑ-Μουσική για Κιθάρα). Αυτό έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να προσεγγίσουν το μουσικό αντικείμενο, όχι μόνο με στείρα γνώση και εικόνα, αλλά και με πραγματική ακουστική γνωριμία.

Η Μουσική είναι και αυτή μία γλώσσα, που απευθύνεται στην ψυχή των παιδιών, και τη σμιλεύει θετικά και ψυχαγωγικά. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να τη μεταδώσουμε με σεβασμό και αγάπη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου