Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Οι εκπαιδευτικές μας μέθοδοι

Εργαζόμαστε με τις εξής μεθόδους:

α) Τις θεματικές προσεγγίσεις, οι οποίες είναι προγραμματισμένες εμπειρίες μάθησης, όπου η επιλογή των θεμάτων και ο σχεδιασμός έχουν γίνει από την εκπαιδευτικό. Ταυτόχρονα, όμως η εκπαιδευτικός ακούει προσεκτικά τις ιδέες και τις προτάσεις των παιδιών και μπορεί τελικά να αναπτυχθούν περισσότερες δραστηριότητες από αυτές που είχαν αρχικά προβλεφθεί. Ωστόσο , το ενδιαφέρον των παιδιών για το θέμα που επέλεξε η εκπαιδευτικός μπορεί να μην είναι έντονο οπότε αυτό διακόπτεται.

β) Τα σχέδια εργασίας αναδύονται από τα ίδια τα παιδιά, τα οποία μάλιστα συμμετέχουν στο σχεδιασμό της πορείας της έρευνας. Η χρονική διάρκεια των δραστηριοτήτων συνδέεται άμεσα και σε αυτή την περίπτωση με την διατήρηση του ενδιαφέροντος των παιδιών.

Η βοήθεια των γονέων και στις δυο αυτές εκπαιδευτικές μεθόδους είναι πολύτιμη, καθώς μπορούν να συγκεντρωθούν μαζί με τα παιδιά πληροφορίες από το internet, σχετικά βιβλία, αντικείμενα κτλ. Επιπλέον, μπορεί κάποιοι γονείς να προσκληθούν στην τάξη, προκειμένου να μιλήσουν για το επάγγελμά τους, όταν αυτό σχετίζεται με κάποιο από το θέματά μας π.χ ταχυδρόμος, κτηνίατρος. Ακόμη, οι γονείς που επιθυμούν και έχουν την δυνατότητα, μπορούν να μας συνοδεύουν στις επισκέψεις, που έχουν προγραμματιστεί και υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας.

γ) Φάκελος αξιολόγησης - Portfolio
Οι ατομικοί φάκελοι των παιδιών αποτελούν πολύτιμο υλικό για την παρακολούθηση της μαθησιακής τους εξέλιξης. Στον ατομικό αρχείο- φάκελο συγκεντρώνονται αντιπροσωπευτικές εργασίες με τις οποίες η εκπαιδευτικός διαπιστώνει τον ατομικό ρυθμό του κάθε παιδιού και την εξέλιξη του, ώστε στη συνέχεια να το υποστηρίξει σύμφωνα με τις ατομικές μαθησιακές του ανάγκες .

δ) Πρόγραμμα Μετάβασης
Η θετική αλληλεπίδραση μπορεί να καλλιεργηθεί και σε συνεργασία με το δημοτικό σχολείο στα πλαίσια της πραγματοποίησης κοινών δραστηριοτήτων σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η συνεργασία αυτή πραγματοποιείται στο σχολείο μας και περιλαμβάνει ανάγνωση παραμυθιών από τα μεγαλύτερα στα μικρότερα, από κοινού διαμόρφωση αφισών (γιορτή του βιβλίου),από κοινού πραγματοποίηση σχεδίων εργασίας κ.α.

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου